Støt nu

Om Nepals Skolebørn

Nepals Skolebørn er en uafhængig hjælpeorganisation, som arbejder for at give Nepals skolebørn bedre levevilkår. Foreningen er stiftet af Birgitte Sørensen og Christian Dahlager, som også leder foreningen til daglig:


Birgitte Sørensen

Birgitte Thranow

Birgitte er chefrådgiver i PFA og startede med velgørenhedsarbejde, da hun for mange år siden var tilknyttet workcamps i Indien og Mellemamerika.


Birgitte ville gerne tættere på brændpunkterne og valgte derfor at starte sit eget projekt med fokus på skolebørn i Nepal. Birgitte besøger skolen og børnene 1-2 gange om året og er hele tiden i løbende dialog med skolen. Det er vigtigt for at udvikle skolen, lærerne og ikke mindst børnene.Christian Dahlager

Christian Dahlager

Christian er advokat og medejer af Advokatfirmaet Foldschack og Forchhammer. Christian beskæftiger sig primært med retssager og har repræsenteret klienter i principielle sager om grundlovskrænkelser.

Han har skrevet Civile Retssager (2007), Småsager (2009), Få ret (2010) samt diverse fagartikler.


Ideen til Nepals Skolebørn kom efter Birgittes første tur til Nepal i 2009. Turen åbnede hendes øjne for, at der er mange forskellige måder at hjælpe landets børn på. Det gav blod på tanden, og i dag har Birgitte startet foreningen sammen med Christian.


Foreningens mål er at give Nepals skolebørn en bedre skolestart og et bedre liv. Foreningen søger alene midler til skole- og sundhedsprojekter for skolebørn i Nepal.